Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pstruh v papilotě

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pstruh v papilotě

28 min 18 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

315 kcal 27g Bílkoviny 23g Tuky 10g Cukry

Suroviny

pstruh, rozmaryn, tymian, cuketa, lilek, rajcata, cibule, olivovy-olej, citron, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Cuketu a lilek nakrájejte na kostky, rajčata rozpulte a cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky.

Filety rozdělte na 2 pečicí archy a doprostřed každého archu dejte zeleninu s cibulí.

Následně každou porci pokapejte 1 lžící olivového oleje a dochuťte rozmarýnem, tymiánem, solí a pepřem.

Každý arch, tedy papilotu, zabalte do tvaru bonbonu a z každé strany zavažte provázkem.

Oba balíčky přemístěte na plech a dejte péct do předehřáté trouby na 18 minut při 170–180 °C.

Papilotu po upečení rozevřete, filet pokapejte šťávou z citronu a podávejte.

Poznámky

TIP testérů: Testérka Simona nechala papilotu ještě pár minut navíc dopékat otevřenou, aby měl filet křupavější kůrčičku.