Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pstruh v kukuřičných lupíncích

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pstruh v kukuřičných lupíncích

21 min 11 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

279 kcal 34g Bílkoviny 5g Tuky 24g Cukry

Suroviny

pstruh, citronova-stava, recky-jogurt, cornflakes, sul, pepr

Instrukce

Předehřejte si troubu na 195–200 °C a menší plech vyložte pečicím papírem.

Následně si připravte pstruha. Filety omyjte, osušte a nakrájejte na jednotlivé porce. Následně jednotlivé kousky osolte, opepřete a pokapejte šťávou z citronu.

Připravte si 2 talíře. Do jednoho vložte řecký jogurt a do druhého nadrcené kukuřičné lupínky.

Nejprve pstruha obalte v jogurtu a poté v lupíncích. Obalené kousky pokládejte na připravený plech vyložený pečicím papírem a pečte na 195–200 °C po dobu 9–11 minut.

Upečené filety rozdělte do 4 talířů a podávejte.

Poznámky

Tip na servírování: Každou porci posypte nahrubo nakrájenou čerstvou petrželovou natí nebo hráškovými výhonky a podávejte s měsíčkem citronu.

TIP: Jako přílohu vyzkoušejte šťouchané brambory a hrášek.

Nejprve si připravte 500 g brambor, které oloupejte, nakrájejte na menší kousky, vložte do hrnce a zalijte vodou. Hrnec přiklopte pokličkou a brambory vařte na středním plameni 9–11 minut. Po uvaření brambory sceďte a do hrnce přidejte 30 g másla a 150 g rozmraženého hrášku. Pomocí šťouchadla na brambory vše rozmačkejte a podávejte spolu s upečenými filety