Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pstruh s pečenou mrkví a tahini dresinkem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pstruh s pečenou mrkví a tahini dresinkem

47 min 32 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

557 kcal 39g Bílkoviny 21g Tuky 53g Cukry

Suroviny

mrkev, olivovy-olej, quinoa, voda, petrzelova_nat, pstruh, sul, pepr

Instrukce

Nejprve dejte péct mrkev.

Troubu dejte předehřívat na 210 °C a vyložte si pečicím papírem plech (30 cm × 40 cm). Poté si oloupejte mrkev a následně každý kus podélně rozkrojte na 4 stejně dlouhé části. Nakrájenou mrkev přemístěte na vyložený plech, přelijte 2 lžičkami olivového oleje a posypte solí a pepřem. Poté vložte plech do trouby a pečte 30–32 minut při 200–210 °C.

Během pečení mrkve si připravte quinou, dresink a pstruha. Začněte přípravou quinoy: nasypte ji do menšího hrnce, zalijte 1 l vody, osolte a přiveďte k varu.

Mezitím si stranou v menší misce smíchejte všechny suroviny na dresink uvedené v seznamu ingrediencí, misku následně zakryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice.

Až začne vřít voda v hrnci s quinoou, ztlumte plamen na střední stupeň a nechte vařit 10–12 minut; během této doby si stranou najemno nasekejte petrželovou nať. Po uvaření quinou sceďte a nechte prozatím v hrnci.

Přibližně 4–5 minut před dopečením mrkve si pak opečte pstruha: vezměte si pánev, rozehřejte v ní 1 lžičku olivového oleje a filety opékejte na vysokém plameni vždy nejprve 1–1,5 minuty ze strany s kůží a dalších 30 sekund ze strany bez kůže.

Až se dopeče mrkev, vyndejte plech z trouby a nachystejte si 4 servírovací talíře, na které rozdělte nejprve vychlazený dresink, následně pečenou mrkev a nakonec uvařenou quinou s opečenými filety.

Na závěr každou porci posypte nasekanou petrželovou natí, podle chuti osolte a opepřete a můžete podávat.