Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pstruh s mandlovou krustou a mrkvovým pyré

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pstruh s mandlovou krustou a mrkvovým pyré

55 min 25 min Snadné 4 porce

Tento pokrm vás nenechá dlouho chladnými, protože souhra barev a vyvážených ingrediencí v tomto receptu je opravdu nevídaná. Pstruha nemusíte dělat jen na másle, zkuste ho obalit v mandlové krustě dle receptu a hned potěšíte vaše chuťové buňky něčím originálním.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

420 kcal 31g Bílkoviny 25g Tuky 18g Cukry

Suroviny

mrkev, pstruh, horcice, mandle, olivovy-olej, chilli, prepustene-maslo-ghee, mleko, sul, pepr

Instrukce

Mrkve očistěte a každou párkrát rozřízněte. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Do vroucí vody přidejte mrkve a vařte doměkka na středním plameni (potrvá to 15–20 minut).

Filety omyjte pod proudem studené vody a vyskládejte na kuchyňskou linku. Každý filet potřete dijonskou hořčicí a obalte v mletých mandlích.

V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Do pánve opatrně položte pstruha kůží dolů a opékejte při středním plameni 2–3 minuty z jedné a 2 minuty z druhé strany. Postup opakujte i s dalšími filety.

Uvařené mrkve sceďte a rozmixujte tyčovým mixérem společně s chilli, přepuštěným máslem, teplým mlékem, solí a pepřem.

Opečené filety s hotovým mrkvovým pyré rozdělte do 4 talířů a podávejte.

Poznámky

Pstruha před podáváním posypte nasucho opraženými plátky mandlí a opečenou jarní cibulkou.