Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pstruh s chilli, limetkou a teplým bulgurovým salátem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pstruh s chilli, limetkou a teplým bulgurovým salátem

35 min 20 min Snadné 2 porce

Svěží, výživné a rychlé jídlo. Tak zní definice pstruha s bulgurovým salátem. K rybě neodmyslitelně patří citrónová či limetková šťáva. Po přidání chilli a česneku ale teprve dostane pstruh ten správný šmrnc. Skvěle ho doplní lehký bulgurový salát s vůní máty.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

594 kcal 30g Bílkoviny 22g Tuky 69g Cukry

Suroviny

pstruh, stava-z-limetky, limetka, cesnek, olivovy-olej, chilli, sul, pepr

Instrukce

Nejprve předehřejte troubu na 150 °C a poté uvařte bulgur podle návodu na obalu.

Než se bulgur uvaří, opláchněte filety, osušte je a osolte z obou stran.

Na přípravu marinády v misce smíchejte 2 lžíce limetkové šťávy s limetkovou kůrou, utřenými stroužky česneku, 2 lžícemi olivového oleje, chilli a pepřem. Misku dejte stranou.

V pánvi rozpalte zbylou lžíci olivového oleje, položte na ni pstruha kůží dolů a opékejte 3–4 minuty na středním plameni.

Poté pstruha otočte, polijte připravenou limetkovou marinádou a opékejte ještě další 2 minuty. Ihned poté pánev přemístěte do předehřáté trouby a pstruha dopečte při 140–150 °C 4–5 minut.

Připravte si salát smícháním uvařeného bulguru s brusinkami a mátou.

Hotový salát rozdělte do 2 talířů a podávejte s pečeným pstruhem.

* Pokud seženete čerstvé brusinky, použijte místo 100 g sušených 200–250 g čerstvých.

Poznámky

Pečeného pstruha se salátem servírujte s najemno nasekanou chilli papričkou.