Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Proteinové šišky s mákem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Proteinové šišky s mákem

30 min 10 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

550 kcal 32g Bílkoviny 15g Tuky 68g Cukry

Suroviny

tvaroh, ovesna-mouka, syrovatkovy-protein, vejce, mak, erythritol, maslo

Instrukce

V míse si pomocí lžíce smíchejte tvaroh, ovesnou mouku, vanilkový protein a vejce a vypracujte kompaktní těsto, které následně vyklopte na pracovní plochu a rukama z něj vytvořte obdélníkový plát silný cca 2 cm.

Poté si vezměte nůž a plát těsta nakrájejte na špalíčky o velikosti cca 3 cm × 1 cm. Těsto by mělo vystačit na přibližně 40 špalíčků.

Až nakrájíte těsto, vezměte si větší hrnec, napusťte do něj alespoň 10 cm vody a přiveďte k varu (vodu přitom ponechte neosolenou). Poté ztlumte plamen na střední stupeň a ve vroucí vodě po několika várkách postupně uvařte všechny špalíčky –každou várku vařte tak dlouho, dokud špalíčky nevyplavou na hladinu (potrvá to cca 2–3 minuty).

Uvařené šišky rozdělte do 4 talířů a následně je posypte nejprve mletým mákem a poté erythritolem (případně si můžete mletý mák s erythritolem nejdříve smíchat a výslednou směsí pak šišky posypat).

Na závěr si v rendlíku na středním plameni rozpusťte máslo, přelijte jím každou porci šišek a podávejte.

Poznámky

*Ovesnou mouku si snadno vyrobíte doma – jednoduše rozmixujte 400 g ovesných vloček v mixéru či sekáčku na jemný prášek.