Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Proteinové buchtičky s vanilkovým krémem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Proteinové buchtičky s vanilkovým krémem

165 min 30 min Střední 5 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

574 kcal 24g Bílkoviny 23g Tuky 66g Cukry

Suroviny

mleko, cerstve-drozdi, trtinovy-cukr, spaldova-mouka, vejce, slunecnicovy-olej

Instrukce

Do hrnečku nalijte 200 ml teplého mléka, rozdrobte do něj droždí a přidejte třtinový cukr. Poté hrneček zakryjte utěrkou a nechte cca 15 minut odležet na teplém místě.

Mezitím si připravte kuchyňský robot s hnětacím hákem a do zadělávací mísy prosejte špaldovou mouku.

Až v hrnečku vzejde kvásek, nalijte ho k mouce a přidejte vejce a slunečnicový olej.

Následně zapněte robot a nechte směs hníst 14 minut (první 4 minuty na nízkou rychlost, dalších 10 minut na vyšší rychlost).

Hotové těsto přikryjte potravinářskou fólií a nechte 1,5 hodiny kynout na teplém místě.

Až těsto vykyne, dejte si předehřívat troubu na 180 °C a připravte si menší pekáč (20 cm × 30 cm). Vykynuté těsto položte na vál nebo pracovní plochu a postupně z něj odtrhávejte kousky o velikosti cca 3 cm, ze kterých tvarujte kuličky, které skládejte do připraveného pekáče. Těsto by mělo vystačit na cca 25 kuliček.

Nakonec si rozšlehejte žloutek, potřete jím všechny kuličky a dejte je péct na 25–30 minut při 170–180 °C dozlatova.

Chvíli před koncem pečení buchtiček si připravte vanilkový krém.

Do rendlíku nalijte 150 ml mléka a zahřívejte cca 1 minutu na mírném plameni; mezitím si ve zbylých 200 ml mléka rozmíchejte pudinkový prášek. Po uvedené době do rendlíku přilijte směs mléka a prášku, přidejte vanilkový protein a vanilkový extrakt, vezměte si metličku a obsah rendlíku za stálého šlehání zahřívejte cca 2 minuty do zhoustnutí.

Hotový krém rozdělte do 5 talířů, do každé porce přidejte upečené buchtičky a podávejte.