Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Přepuštěné máslo (ghee) - základní recept

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Přepuštěné máslo (ghee) - základní recept

35 min 25 min Náročné 1 porce

Přepuštěné máslo neboli ghee se zase vrací do našich kuchyní a my tomuto trendu tleskáme. Nejenže se nepřepaluje tak jako klasické máslo, ale má také oproti němu delší trvanlivost, a kromě toho je také velmi prospěšné pro naše zdraví díky obsahu vitamínů a antioxidantů. Na výrobu potřebujete jen jednu ingredienci, a tou je kvalitní máslo, tak směle do toho!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

1933 kcal 2g Bílkoviny 213g Tuky 2g Cukry

Suroviny

maslo

Instrukce

Máslo nakrájíme na menší kostky na kastrolu a necháme rozpustit při středním plameni.

Máslo stále míchame, dokud se nám na povrchu nezačne tvořit pěna.

Pěnu odebíráme lžící a dáváme pryč. (Tímto se zbavujeme podmáslí a vody. Zbyde nám tedy čistý tuk.)

Když už se nám pěna netvoří (je to cca 20 minut) máslo odstavíme a přecedíme přes čisté plátno do uzavíratelné skleněné nádoby.

Nádobu uzavřeme až po uplném vychladnutí másla a skladujeme při pokojové teplotě.

Takto připravené máslo můžeme běžně používat na pečení, smažení nebo k přímé konzumaci