Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Potato wedges

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Potato wedges

65 min 45 min Snadné 4 porce

Kdo by si rád nepochutnal na krásně křupavých opečených bramborách. Hodí se skvěle jako velmi oblíbená příloha téměř ke všemu, ale s takovým pikantním vychuceným dipem se dají zobat i jen tak samotné. Ochutnejte sami.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

370 kcal 7g Bílkoviny 28g Tuky 24g Cukry

Suroviny

brambor, cesnek, olivovy-olej, parmazan, petrzelova_nat, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C a plech vystelte pečicím papírem.

Brambory očistěte houbičkou nebo kartáčkem pod tekoucí vodou a nakrájejte je na měsíčky. Stroužky česneku oloupejte a utřete.

V míse smíchejte olivový olej, utřené stroužky česneku, strouhaný parmazán a ½ lžičky soli. Přidejte nakrájené brambory a v míse vše párkrát prohoďte, aby se brambory obalily.

Obalené brambory naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct na 35–45 minut do předehřáté trouby při 170–180 °C.

Než se brambory upečou, připravte dip. V míse smíchejte 400 ml kokosového mléka se lžící citronové šťávy, mletým chilli a solí. Vše důkladně promíchejte.

Upečené brambory vyndejte z trouby, posypte nahrubo nasekanou petrželovou natí a podávejte s připraveným dipem.

Poznámky

Potato wedges je možné připravit také na grilu. V případě použití grilu použijte brambory předvařené a na grilu je opékejte 20–30 minut a dle potřeby je otáčejte.