Steaky nemusí být vždy jen z masa. Ty dnešní ze žampionů portobello vás o tom s lehkostí přesvědčí. Snadná je i jejich příprava, ať už na pánvi či na grilu. S bramborami a přelité avokádovou omáčkou chutnají opravdu famózně.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Portobello steaky s avokádovou omáčkou a bramborami
63 min
28 min
Střední
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
476 kcal
7g Bílkoviny
36g Tuky
31g Cukry
Suroviny
Příloha:
- 500 g syrových brambor varného typu B
- 1 lžíce přepuštěného másla
- 1 hrst natě čerstvé hladkolisté petržele (nasekat najemno)
- 2× středně velké avokádo
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- šťáva z ½ citronu
- 1 hrst jarní cibulky (nasekat najemno)
- sůl
- pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z pomeranče
- šťáva z ½ citronu
- ½ lžičky sušeného tymiánu
- 4 kusy portobella (očistit)
- sůl
- pepř