Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Portobello steaky s avokádovou omáčkou a bramborami

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Portobello steaky s avokádovou omáčkou a bramborami

63 min 28 min Střední 4 porce

Steaky nemusí být vždy jen z masa. Ty dnešní ze žampionů portobello vás o tom s lehkostí přesvědčí. Snadná je i jejich příprava, ať už na pánvi či na grilu. S bramborami a přelité avokádovou omáčkou chutnají opravdu famózně.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

476 kcal 7g Bílkoviny 36g Tuky 31g Cukry

Suroviny

brambor, prepustene-maslo-ghee, petrzelova_nat

Instrukce

Brambory oloupejte a vařte v osolené vroucí vodě doměkka na mírném plameni 15–20 minut.

Mezitím si v míse připravte marinádu smícháním olivového oleje, šťávy z pomeranče, šťávy z citronu, tymiánu, soli a pepře.

Očištěné žampiony naložte do marinády, mísu přikryjte a dejte na cca 20 minut stranou.

Zatímco se žampiony marinují, připravte omáčku. Avokáda oloupejte, vypeckujte, nakrájejte na kostky, dejte do mísy a rozmačkejte vidličkou. Do mísy prolisujte 2 stroužky česneku, přidejte olivový olej, šťávu z ½ citronu a jarní cibulku. Vzniklou omáčku promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

Žampiony vyjměte z marinády a smažte na pánvi s nepřilnavým povrchem při středním plameni cca 4 minuty z každé strany.

Uvařené brambory smíchejte s ghí a petrželovou natí.

Osmažené žampiony nakrájejte na plátky, polijte omáčkou a podávejte s připravenými bramborami.

Poznámky

Žampiony portobello potřené menším množstvím olivového oleje můžete také grilovat na mřížce.