Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pórkové bramboráky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pórkové bramboráky

35 min 20 min Snadné 4 porce

Pojďte s námi nakouknout do naší poslední kuchařky Jíme zdravě podle plánu, ze které pochází i dnešní recept na bramboráky. Hlavní roli v něm však nehrají brambory, ale pórek! Už máte naší nejnovější kuchařku doma?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

204 kcal 5g Bílkoviny 9g Tuky 24g Cukry

Suroviny

brambor, porek, vejce, celozrnny-toustovy-chleba, cesnek, bazalka, repkovy-olej, sul

Instrukce

Nejprve oloupejte brambory. Poté je nastrouhejte najemno, osolte a dejte stranou, aby pustily přebytečnou vodu. Pórek očistěte a nakrájejte najemno.

Než se brambory zbaví přebytečné vody, do mísy rozklepněte 1 vejce a vyšlehejte jej. K vejci rozdrobte 2 plátky toustového chleba a promíchejte. Následně do směsi prolisujte česnek a přidejte sušenou bazalku.

Z nastrouhaných brambor přebytečnou vodu ještě vymačkejte a poté je přidejte do mísy spolu s najemno nakrájeným pórkem. Vše promíchejte.

Ve větší pánvi rozehřejte 2 lžíce řepkového oleje na středním plameni. Z připravené směsi na pánev lžící vytvarujte 4–5 placiček (Ø cca 7 cm). Smažte z každé strany 1–2 minuty na středním plameni.

Po opečení bramboráky rozdělte do jednotlivých talířů a ještě teplé podávejte.

Poznámky

Pokud bude těsto moc vodnaté, přidejte další plátek toustového chleba a nechte jej nasáknout přebytečnou tekutinu.