Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pórková polévka s bramborami a petrželí

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pórková polévka s bramborami a petrželí

40 min 25 min Snadné 4 porce

Polévka je grunt. Souhlasíte? My ano. Proto se s vámi dnes podělíme o recept na naši oblíbenou - pórkovou. Je rychlá, výborně chutná a prospěje tělu i duši. Pórek je totiž moderní řečí „superpotravina“ – působí blahodárně na nervový systém, pomáhá s trávením, při vysokém tlaku nebo zánětech a působí jako antioxidant.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

99 kcal 4g Bílkoviny 2g Tuky 17g Cukry

Suroviny

cibule, brambor, petrzelova_nat, porek, repkovy-olej, zeleninovy-vyvar, tymian, sul, pepr

Instrukce

Cibuli a brambory oloupejte, petržel očistěte. Všechnu zeleninu nakrájejte – cibuli najemno, petržel a brambory na kostičky a pórky na kolečka.

V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli, petržel a brambory a opékejte 5 minut na středním plameni.

Přidejte nakrájené pórky a opékejte dalších 5 minut.

Zalijte vývarem a přidejte tymián, sůl a pepř. Přiveďte k varu a vařte na mírném plameni do změknutí brambor (15 minut).

Připravte si další hrnec a po uvaření do něj přelijte ½ polévky. Rozmixujte ji ručním mixérem a poté ji vlijte zpět k nerozmixované části polévky.