Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pórková polévka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pórková polévka

41 min 26 min Snadné 4 porce

Nevíte co s pórkem? Přeměňte ho na krémovou pórkovou polévku dle našeho receptu. Místo másla používá ghí a tučnou smetanu vyměnila za lehčí sójovou. A to už stojí za pozornost. Navíc je hotová do půl hodinky, takže nezabere ani moc času. Skvěle se s ní snoubí celozrnné pečivo a můžete ji ozdobit pórkem, pažitkou nebo natí z jarní cibulky. Jdete do ní?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

221 kcal 4g Bílkoviny 16g Tuky 15g Cukry

Suroviny

porek, cibule-salotka, prepustene-maslo-ghee, zeleninovy-vyvar, celozrnny-chleb, sojova-smetana, sul, pepr

Instrukce

Z pórků oloupejte vrchní listy, odřízněte spodní část s kořeny a vrchní oschlou část, pórky umyjte a společně s šalotkou je nakrájejte na menší kolečka.

Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo, přidejte pórek i šalotku a restujte 5 minut na středním plameni.

Zalijte vývarem, přiveďte k varu a nechte vařit 10–15 minut na mírném plameni, dokud pórek nezměkne.

Mezitím nakrájejte na malé kostičky toastový chléb.

Rozehřejte pánev a toastový chléb opékejte na středním plameni, dokud nebudou krutony zlatavé ze všech stran (cca 5 minut).

Hotovou polévku rozmixujte tyčovým mixérem a přilijte smetanu.

Osolte, opepřete, ozdobte krutony a podávejte.