Nevíte co s pórkem? Přeměňte ho na krémovou pórkovou polévku dle našeho receptu. Místo másla používá ghí a tučnou smetanu vyměnila za lehčí sójovou. A to už stojí za pozornost. Navíc je hotová do půl hodinky, takže nezabere ani moc času. Skvěle se s ní snoubí celozrnné pečivo a můžete ji ozdobit pórkem, pažitkou nebo natí z jarní cibulky. Jdete do ní?

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Pórková polévka
41 min
26 min
Snadné
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
221 kcal
4g Bílkoviny
16g Tuky
15g Cukry
Suroviny
- 2× pórek (střední velikost)
- 1× cibule šalotka
- 50 g přepuštěného másla
- 1 l zeleninového vývaru
- 2× plátek celozrnného chleba
- 60 ml sójové smetany (lze použít klasickou smetanu na vaření 12%)
- sůl
- pepř