Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pórková polévka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pórková polévka

35 min 20 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

218 kcal 3g Bílkoviny 19g Tuky 11g Cukry

Suroviny

porek, cibule-salotka, prepustene-maslo-ghee, zeleninovy-vyvar, celozrnne-pecivo, smetana, sul, pepr

Instrukce

Z pórků oloupejte vrchní listy, odřízněte spodní část s kořeny i vrchní oschlou část a poté pórky umyjte.

Šalotku oloupejte a následně ji společně s pórky nakrájejte na menší kolečka.

Nyní si v pánvi rozehřejte 50 g přepuštěného másla, přidejte nakrájený pórek i šalotku a vše opékejte 5 minut na středním plameni.

Po uvedené době zalijte obsah pánve zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Následně ztlumte plamen na mírný stupeň a nechte vařit 10–15 minut do změknutí pórku.

Než se dovaří polévka v pánvi, stranou si připravte krutony: toustový chléb nakrájejte na malé kostičky, nasucho si rozehřejte pánev, přemístěte na ni nakrájený chléb a opékejte na středním plameni, dokud kostičky nebudou ze všech stran zlatavé (potrvá to přibližně 5 minut).

Uvařenou polévku odstavte z plotýnky, rozmixujte ji ponorným mixérem dohladka a přilijte do ní smetanu.

Nakonec polévku osolte a opepřete, rozdělte do 4 talířů, každou porci posypte připravenými krutony a podávejte.