Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pórková polévka
Přidat k uloženým

Pórková polévka

39 min 24 min Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

321 kcal 5g bílkovin 25g tuků 19g sacharidů

Suroviny

brambor, cibule, olivovy-olej, porek, muskatovy-orisek, zeleninovy-vyvar, smetana, maslo, sul, pepr

Postup přípravy

Brambory oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.

Na středním plameni rozpalte olivový olej. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do hrnce cibuli s bramborami a společně restujte 4–5 minut na středním plameni.

Mezitím si omyjte a na větší kousky nakrájejte pórek. Po orestování brambor s cibulí pórek vložte do hrnce a restujte další 3–4 minuty na středním plameni. Následně přidejte muškátový oříšek, přilijte vývar, osolte, opepřete, přiklopte pokličkou a vařte 10–11 minut na středním plameni.

Jakmile zelenina změkne, přilijte do hrnce smetanu a nechte ji 2 minuty zavařit. Poté vypněte plamen, přidejte máslo a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka.

Rozmixovanou polévku rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.

Tip

Porce můžete před servírováním ozdobit najemno nasekanou čerstvou pažitkou, natí z jarní

cibulky nebo řeřichou. Pokud chcete mít polévku zcela hladkou, po rozmixování ji propasírujte skrze jemné síto.