Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pórková frittata

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pórková frittata

45 min 30 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

253 kcal 12g Bílkoviny 20g Tuky 6g Cukry

Suroviny

porek, repkovy-olej, vejce, mleko, tymian, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si pánev o průměru 27 cm vhodnou do trouby.

Pórek důkladně omyjte a nakrájejte na tenké nudličky. Na středním plameni rozpalte pánev s řepkovým olejem. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do pánve pórek a za občasného míchání restujte 5–6 minut na středním plameni.

Mezitím si ve větší míse smíchejte vejce, mléko, tymián, sůl a pepř.

Až bude pórek orestovaný, vypněte ohřev, pórek z pánve přendejte do mísy s připravenou směsí, důkladně promíchejte a následně celý obsah mísy přemístěte zpět na pánev. Díky tomu bude pórek rovnoměrně rozprostřený po celé frittatě.

Takto připravenou frittatu pečte 20–22 minut při 195–200 °C. Po upečení pánev vyjměte z trouby, frittatu vyklopte na prkénko, nakrájejte a podávejte.

Poznámky

Do frittaty můžete přidat i rajčata nebo zbylou kořenovou zeleninu, kterou předem nakrájíte na malé kostičky a tepelně upravíte orestováním na pánvi s olejem. Vychladlou frittatu můžete zabalit do potravinové fólie a vložit do lednice, kde vám vydrží 6–7 dní. Takto uchovanou frittatu stačí vyjmout z potravinové fólie, vložit do vyhřáté trouby a péct 6–7 minut na 180 °C.