Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pomerančový koláč ze špaldové mouky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pomerančový koláč ze špaldové mouky

60 min 45 min Střední 12 porce

Jestli rádi pečete, ale chcete zažívání trochu ulehčit, vyzkoušejte koláč ze špaldové mouky. Tenhle recept je navíc díky šťávě z pomerančů a jejich vůni neuvěřitelně osvěžující a doslova se rozplývá na jazyku. Nakonec jej potřete vyšlehaným tvarohem s medem nebo také zbylou šťávou z pomerančů.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

201 kcal 5g Bílkoviny 10g Tuky 20g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, holandske-kakao, kyprici-prasek-do-peciva, kokosovy-olej, vejce, med, pomeranc, mleko

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si koláčovou formu (⌀ 20–25 cm) a vyložte ji pečicím papírem.

Do větší mísy prosejte mouku s kakaem a práškem do pečiva.

V jiné míse vyšlehejte kokosový olej, vejce, med, šťávu a kůru z pomeranče a mléko.

Obsah obou mís spojte a míchejte, dokud nevznikne těsto, ve kterém nebudou hrudky.

Těsto přelijte do připravené koláčové formy a dejte do trouby.

Pečte 40–45 minut při 170–180 °C.

Poznámky

Jako ozdobu můžete před pečením na koláč naskládat plátky pomeranče.