Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pomerančová bábovka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pomerančová bábovka

100 min 50 min Snadné 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

256 kcal 7g Bílkoviny 14g Tuky 24g Cukry

Suroviny

kokosovy-olej, vejce, med, spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, pomeranc

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C, připravte si formu na bábovku (Ø 25 cm) a vymažte ji kokosovým olejem.

Ve větší míse vyšlehejte vejce, med a kokosový olej. Jakmile bude směs vyšlehaná, přidejte do mísy mouku, prášek do pečiva, pomerančový džus a kůru z pomeranče a ještě jednou vše vyšlehejte. Těsto by mělo mít lehce tekutou konzistenci.

Hotové těsto nalijte do vymazané formy, vložte do vyhřáté trouby a pečte 40–50 minut na 165–170 °C. Upečenou bábovku vyjměte z trouby a ponechte ji ještě 15 minut ve formě.

Po uplynutí uvedeného času bábovku vyklopte a nechte dalších 20 minut vychladnout při pokojové teplotě. Vychladlou bábovku nakrájejte na požadované porce a podávejte.