Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pomazánka z pečené zeleniny

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pomazánka z pečené zeleniny

100 min 45 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

149 kcal 4g Bílkoviny 10g Tuky 9g Cukry

Suroviny

mrkev, cibule, cervena-paprika, rapikaty-celer, cesnek, tymian, olivovy-olej, rajcata, voda, smetanovy-syr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a nachystejte si pekáč (30 cm × 40 cm).

Mrkev, cibuli a papriku očistěte, nakrájejte na větší kousky (cca 2 cm) a dejte do připraveného pekáče. Následně nakrájejte řapíkatý celer na kousky o velikosti 3 cm a vložte je k ostatní zelenině. Do pekáče přidejte také celé oloupané stroužky česneku, tymián, olivový olej, protlak a vodu a vše promíchejte. Pekáč zakryjte alobalem, vložte do vyhřáté trouby a pečte 40–45 minut na 195–200 °C.

Po uplynutí uvedeného času zeleninu z pekáče vyjměte a přesuňte do vyšší nádoby. Přidejte smetanový sýr a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka. Takto připravenou pomazánku nechte vychladnout alespoň 30 minut v lednici a následně podávejte.

Hotovou pomazánku můžete skladovat v lednici, kde vydrží 5 dní.

Poznámky

Pomazánku podávejte nejlépe s kváskovým chlebem nebo celozrnnými krekry. Do pomazánky přidejte propasírovaný česnek.