Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pomazánka z červené řepy

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pomazánka z červené řepy

10 min 0 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

42 kcal 3g Bílkoviny 1g Tuky 4g Cukry

Suroviny

cervena-repa, kopr, tvaroh, horcice, citron, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte struhadlo a sítko. Předvařenou červenou řepu nastrouhejte nahrubo a nechte přes sítko odkapat. Kopr nasekejte najemno.

Mezitím si v menší míse smíchejte polotučný tvaroh s dijonskou hořčicí, najemno nasekaným čerstvým koprem a šťávou z ½ velkého citronu. Nakonec přidejte odkapanou nastrouhanou řepu a směs dochuťte solí a pepřem.

Takto připravenou pomazánku můžete ihned podávat. V lednici vydrží po dobu 4 dní

Poznámky

Pomazánku podávejte s čerstvým pečivem, krekry nebo zeleninou. Pro větší křupavost můžete do pomazánky před podáváním přidat slunečnicová semínka, která pomazánku krásně doplní.