Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pomazánka z červené čočky s kešu a římským kmínem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pomazánka z červené čočky s kešu a římským kmínem

45 min 15 min Snadné 2 porce

Rostlinná pomazánka plná vitamínů a vlákniny. Zkuste si s ní příště připravit sendvič a po jiné už nesáhnete ;)

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

491 kcal 19g Bílkoviny 29g Tuky 34g Cukry

Suroviny

cibule, cesnek, repkovy-olej, cervena-cocka, kmin, voda, kesu-orechy, sul, pepr

Instrukce

Cibuli a česnek nakrájejte na malé kostičky.

V hrnci rozehřejte na středně silném plameni olej a cibuli a česnek na něm orestujte dozlatova.

Pak přidejte červenou čočku, římský kmín a zalijte vodou tak, aby všechna čočka byla ponořena.

Vařte na mírném ohni 10 minut, dokud čočka nezměkne. V případě potřeby podlejte další vodou.

Jakmile je čočka uvařená, slijte přebytečnou vodu (pokud nějaká je).

Osolte, opepřete, přidejte kešú ořechy a rozmixujte najemno.

Nechte vychladit v lednici a pak podávejte.

Poznámky

Podávejte na chlebu s petrželovou natí, opraženými neloupanými dýňovými semínky a čerstvou zeleninou.