Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Polévka z pečených rajčat

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Polévka z pečených rajčat

62 min 47 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

336 kcal 12g Bílkoviny 24g Tuky 17g Cukry

Suroviny

rajcata, cibule, trtinovy-cukr, cesnek, olivovy-olej, smetanovy-syr, voda, bazalka, parmazan, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 210–215 °C, připravte si pekáč o velikosti 25 cm × 30 cm a vyložte jej pečicím papírem.

Rajčata a cibuli nakrájejte na větší kusy a vložte do pekáče.

Přidejte cukr, celé stroužky česneku, olej, protlak, sůl a pepř a promíchejte. Pekáč vložte do předehřáté trouby a rajčatovou směs pečte 30–35 minut na 210–215 °C, dokud slupka

rajčat lehce nezčerná. Po uplynutí uvedeného času přidejte krájená rajčata a smetanový sýr a pečte ještě 10–12 minut na 210–215 °C.

Jakmile bude směs upečená, celý obsah pekáče přesuňte do vyšší mixovací nádoby, přidejte vodu a bazalku a vše rozmixujte dohladka. Po rozmixování směs rozdělte na jednotlivé porce, posypte najemno nastrouhaným parmazánem a podávejte.

Poznámky

Jednotlivé porce polévky můžete posypat čerstvou bazalkou a pokapat olivovým olejem. Tuto polévku můžete podávat i studenou.