Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Polévka z pečených rajčat

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Polévka z pečených rajčat

78 min 50 min Střední 4 porce

Máte doma větší zásobu rajčat a nevíte si rady, co dobrého si z nich ještě připravit? Máme pro vás tip na originální rajčatovou polévku z pečených rajčat, která se svou chutí odlišuje právě díky způsobu jejich úpravy.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

134 kcal 2g Bílkoviny 10g Tuky 9g Cukry

Suroviny

cesnek, olivovy-olej, cherry-rajcatka, prepustene-maslo-ghee, cibule, zeleninovy-vyvar, bazalka, mleta-paprika, tymian, kmin, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Palici česneku neloupejte, pouze odřízněte cca 1 cm od vršku. Větší část palice zakápněte 1 lžící olivového oleje, zabalte do alobalu a vložte na plech.

Cherry rajčátku omyjte, pokapejte zbylou lžící olivového oleje a přidejte na plech k česneku.

Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut na 170–180 °C.

Upečený česnek nechte 10 minut vychladnout a poté vyloupejte.

Stroužky česneku s cherry rajčátky rozmixujte dohladka.

Ve středně velkém hrnci rozehřejte přepuštěné máslo, přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte 2–3 minuty na mírném plameni

Do hrnce přilijte rozmixovaná cherry rajčátka s česnekem a vývar. Nechte 10 minut provařit na mírném plameni.

Přidejte bazalku, papriku, tymián a kmín a polévku nechte ještě pár minut vařit.

Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 4 talířů a podávejte.

Poznámky

Pro jemnější chuť polévky můžete ještě před mixováním přidat 200 ml kokosového mléka. Polévku servírujte s čerstvou bazalkou a bazalkovým pestem (recept naleznete zde na webu).