Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Polévka z kapra

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Polévka z kapra

42 min 22 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

366 kcal 22g Bílkoviny 12g Tuky 40g Cukry

Suroviny

cibule, cesnek, celer, petrzelova_nat, kapie, slunecnicovy-olej, mleta-paprika, bobkovy-list, nove-koreni, zeleninovy-vyvar, rajcata, kapr, vinny-ocet, zitny-chleb, sul, pepr

Instrukce

Cibuli a česnek nakrájejte najemno, celer a petržel nakrájejte na kostičky o velikosti 0,5 cm a kapii nakrájejte na proužky o délce 3–4 cm a šířce 0,5 cm.

Následně si ve větším hrnci na středním plameni rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje, přidejte nakrájenou cibuli, celer, petržel a kapii a vše opékejte 4–5 minut.

Poté přidejte nakrájený česnek, sladkou i pálivou mletou papriku, uzenou papriku, bobkové listy, nové koření, zeleninový či rybí vývar a krájená rajčata z plechovky, hrnec přiklopte pokličkou a směs nechte vařit 10–12 minut na středním plameni.

Mezitím si nakrájejte kapří filet na hranolky o délce 6 cm a šířce 1 cm.

Po uvedené době do hrnce přidejte nakrájeného kapra, vinný ocet, sůl a pepř a vše nechte vařit dalších 5 minut pod pokličkou na středním plameni.

Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a každou porci podávejte s 1 plátkem žitného chleba.