Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Polévka z hlívy ústřičné

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Polévka z hlívy ústřičné

45 min 35 min Snadné 4 porce

Když v lese už není ani houba a sušené nemáte, zkuste náš recept na skvělou houbovou polévku z hlívy ústřičné. Je jednoduchý, vegetariánský a díky hlívě i poměrně nízkokalorický a plný vitaminů. Příprava nezabere ani deset minut, a tak po dobu, co se vaří, se můžete věnovat jiným aktivitám.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

133 kcal 4g Bílkoviny 8g Tuky 11g Cukry

Suroviny

hliva-ustricna, cibule-salotka, prepustene-maslo-ghee, mleta-paprika, kmin, zeleninovy-vyvar, majoranka, sul, pepr

Instrukce

Hlívu očistěte a nakrájejte. Šalotky nasekejte najemno.

V hrnci rozehřejte 2 lžíce ghí (nebo klasického přepuštěného másla), přidejte nasekanou šalotku a smažte ji na mírném plameni, dokud nezměkne a nezesklovatí (potrvá to zhruba 3 minuty).

Do hrnce přidejte nakrájenou hlívu a směs restujte 5 minut na mírném plameni.

Do směsi v hrnci přidejte mletou papriku a kmín, vše zalijte zeleninovým vývarem, hrnec přiklopte pokličkou a nechte vařit 25 minut na mírném plameni.

Uvařenou polévku dochuťte solí, pepřem a sušenou majoránkou, na závěr ji ozdobte snítkou čerstvé majoránky a podávejte.