Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Polévka z červených fazolí

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Polévka z červených fazolí

42 min 34 min Střední 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

200 kcal 11g Bílkoviny 4g Tuky 30g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, mrkev, cesnek, zeleninovy-vyvar, fazole-cervene, koriandr, citronova-stava, sul, pepr

Instrukce

Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte najemno nakrájenou cibuli a mrkev a 8 minut vše opékejte na středním plameni. Poté do hrnce přidejte utřené stroužky česneku a za stálého míchání nechte česnek cca 1 minutu zatáhnout.

Obsah hrnce zalijte 900 ml zeleninového vývaru. Z plechovek s fazolemi sceďte přebytečnou vodu a přidejte je do hrnce. Hrnec přiklopte pokličkou a vařte 25 minut při mírném plameni.

Následně polévku dochuťte solí a pepřem a cca ½ polévky dejte stranou a rozmixujte. Rozmixovanou část polévky pak opět vraťte do původního hrnce a promíchejte.

Hotovou polévku rozdělte do 6 talířů a podávejte s nahrubo nasekaným koriandrem a pár kapkami citronové šťávy.

*Kdyby vám polévka náhodou zbyla, nechte ji vychladnout, nalijte ji do uzavíratelných sáčků a nechte zamrazit v ledničce.

Poznámky

Polévku před podáváním zjemněte 200 ml kokosového mléka.