Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Polévka z červené řepy

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Polévka z červené řepy

53 min 43 min Snadné 4 porce

Zkoušeli jste si už uvařit polévku z červené řepy? Ještě ne? Pak máte tu pravou příležitost! Chutnější recept jen tak někde nenajdete.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

100 kcal 3g Bílkoviny 3g Tuky 16g Cukry

Suroviny

prepustene-maslo-ghee, cibule, cervena-repa, tymian, zeleninovy-vyvar, cesnek, chilli, vinny-ocet, sul, pepr

Instrukce

Ve větším hrnci rozehřejte přepuštěné máslo a na středním plameni osmahněte najemno nakrájenou cibuli (potrvá to 2–3 minuty).

Do hrnce přidejte syrovou řepu nakrájenou na kostky, zasypte tymiánem a opékejte na cibulce dalších 5 minut.

Vše zalijte vývarem, přiklopte pokličkou a vařte cca 35 minut na středním plameni.

Polévku odstavte, nechte vychladnout a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

Do rozmixované polévky přidejte utřené stroužky česneku, mleté chilli, lžičku vinného octa a dochuťte solí a pepřem.

Polévku rozdělte do 4 talířů, posypte čerstvým tymiánem a podávejte.

Poznámky

Polévku můžete podávat s nokem ze zakysané smetany smíchané se sezónními bylinkami a žitným kváskovým chlebem.