Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Polévka z červené řepy a zelí

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Polévka z červené řepy a zelí

50 min 30 min Snadné 4 porce

Červená řepa a zelí by se daly považovat za takové superpotraviny, jelikož jejich účinky na lidské zdraví jsou opravdu nevídané. Proto jsme jejich síly spojily v této polévce, kde jejich chuť dokonale vynikne. Vyzkoušejte sami.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

138 kcal 5g Bílkoviny 1g Tuky 27g Cukry

Suroviny

cervena-repa, zeleninovy-vyvar, mrkev, jarni_cibulka, cesnek, brambor, zeli, voda, sul, pepr

Instrukce

Nakrájenou a očištěnou řepu zalijeme v hrnci vývarem.

Po cca deseti minutách přidáme očištěné, na kostky nakrájené mrkve, cibulky a česnek.

Po dalších pěti minutách přidáme na kostky nakrájené brambory a zelí.

Zalijeme půl litrem vody a vaříme dokud brambory nezměknou.

Nakonec osolíme a opepříme.