Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Polévka z černého kořene

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Polévka z černého kořene

62 min 42 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

250 kcal 4g Bílkoviny 6g Tuky 41g Cukry

Suroviny

brambor, petrzelova_nat, cibule, cesnek, olivovy-olej, voda, smetana, citron, muskatovy-orisek, pazitka, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si škrabkou očistěte brambory a černý kořen*. Poté brambory nakrájejte na čtvrtky a černý kořen na cca 3 cm dlouhé hranolky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kostičky, stroužky česneku oloupejte, rozdrťte a nakrájejte na kousky.

Ve středně velkém hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a přidejte nakrájenou cibuli, česnek, černý kořen a brambory. Zeleninu opékejte 1–2 minuty na mírném plameni. Poté obsah hrnce zalijte 800 ml vody nebo zeleninového vývaru a nechte vařit 30–40 minut na mírném plameni.

Jakmile lze černý kořen a brambory jednoduše propíchnout vidličkou, připravte si tyčový mixér a směs rozmixujte. Do rozmixované směsi přidejte smetanu na vaření, šťávu z citronu a mletý muškátový oříšek a směs znovu rozmixujte.

Hotovou polévku z černého kořene rozdělte do talířů a každou porci podávejte s najemno nasekanou pažitkou.

*Jelikož se Vám při čištění budou trochu lepit ruce, doporučujeme si vzít rukavice.

Poznámky

Pokud preferujete polévku řidší, přidejte více vody nebo smetany při mixování.