Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Polévka se zázvorem a mrkví

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Polévka se zázvorem a mrkví

50 min 40 min Snadné 3 porce

Říkáte si, brrr, to je zima, chtělo by to něco na zahřátí? Pak je naše krémová mrkvová polévka se zázvorem to pravé ořechové. Zázvor prohřeje a společně s mrkví vám dodá v zimě tak potřebné vitamíny. Polévka je navíc bezlaktózová a využívá pouze rostlinné ingredience. To je ta správná „pastva“ nejen pro oči, ale i žaludek.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

143 kcal 2g Bílkoviny 7g Tuky 17g Cukry

Suroviny

jarni_cibulka, mrkev, kokosovy-olej, zazvor, zeleninovy-vyvar, stava-z-pomerance, sul, pepr

Instrukce

Jarní cibulky nakrájejte najemno. Mrkev očistěte, rozkrojte podélně napůl a poté nakrájejte na kolečka.

V hrnci rozehřejte kokosový olej a jarní cibulky osmahněte na mírném plameni.

Přidejte zázvor a po chvilce i mrkev a restujte cca 10 minut.

Orestovanou směs zalijte vývarem, hrnec přikopte pokličkou a jeho obsah přiveďte k varu. Vařte na středním plameni, dokud mrkev nezměkne (cca 25 minut).

Polévku odstavte a nechte chvíli vychladnout. Poté ji rozmixujte tyčovým mixérem.

Rozmixovanou polévku dochuťte solí, pepřem a pomerančovou šťávou.

Poznámky

Polévku můžete před podáváním ozdobit nahrubo nastrouhaným sýrem a čerstvou petrželovou natí. Pokud máte polévky rádi ostřejší, můžete do hotové polévky přidat ještě trochu chilli a nastrouhaného čerstvého zázvoru.