Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Polévka s trhaným kuřecím masem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Polévka s trhaným kuřecím masem

44 min 37 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

464 kcal 31g Bílkoviny 9g Tuky 61g Cukry

Suroviny

cibule, cesnek, fazole-cervene, rajcata, zeleninovy-vyvar, kureci-maso, chilli, celozrnny-chleb, sul, pepr

Instrukce

Ve větším hrnci rozehřejte lžíci řepkového oleje, přidejte najemno nasekané cibule a opékejte 2 minuty na středním plameni.

K cibulím přidejte na plátky nakrájený česnek a opékejte další 2–3 minuty dokud česnek nezezlátne.

Fazole sceďte a spolu s na kostky nakrájenými rajčaty přidejte do hrnce. Hrnec přiklopte pokličkou a nechte všechny ingredience 5–7 minut provařit na středním plameni.

Obsah hrnce zalijte 1 l zeleninového vývaru a snižte plamen na mírný. Hrnec opět přiklopte pokličkou a nechte odpařit přebytečnou vodou (potrvá to cca 25 minut).

Nakonec do hrnce přidejte trhané kuřecí maso a promíchejte. Polévku dochuťte solí, pepřem a špetkou chilli, rozdělte do 6 talířů a podávejte s čerstvým celozrnným chlebem.

*Například zbytky pečeného nebo grilovaného kuřete natrhané vidličkou.

Poznámky

Na posledních 10 minut vaření přisypte do polévky 70 g bulguru.