Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Polévka s quinoou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Polévka s quinoou

42 min 32 min Snadné 4 porce

Jak doma využít quinou? Uvařte si chutnou zeleninovou polévku s quinoou, která vás skvěle zasytí. Přípravu máte za chvilku a pak už můžete jen nechat na plotně probublávat, dokud není úplně hotová. Přepuštěné máslo jí dodá příjemnou chuť a majoránka omamné aroma. Nejen v zimně, ale v každém ročním období s ní strávníky mile potěšíte.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

162 kcal 4g Bílkoviny 6g Tuky 23g Cukry

Suroviny

mrkev, celer, prepustene-maslo-ghee, zeleninovy-vyvar, quinoa, majoranka, sul, pepr

Instrukce

Mrkve a celer očistěte a nakrájejte na menší kousky.

V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo. Poté do něj přidejte mrkve s celerem a opékejte 10 minut na středním plameni.

Vše zalijte vývarem, přidejte quinou a majoránku a vařte 20 minut na středním plameni.

Osolte, opepřete a můžete podávat.

Poznámky

Polévku můžete před podáváním ozdobit na kolečka nakrájenou chilli papričkou, najemno nasekanou čerstvou petrželovou natí a hrstí klíčků.