Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Polévka s hlívou ústřičnou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Polévka s hlívou ústřičnou

28 min 23 min Snadné 4 porce

Jak rychle posílit svou imunitu a zároveň podpořit správnou funkci trávení? Snadno! Hlíva ústřičná dokáže s naším zdravím dělat divy. Polévku s touto zázračnou houbou zvládnete uvařit do půl hodinky.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

81 kcal 3g Bílkoviny 3g Tuky 10g Cukry

Suroviny

prepustene-maslo-ghee, cibule, cesnek, mleta-paprika, chilli, zeleninovy-vyvar, hliva-ustricna, kmin, majoranka, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

V hrnci opečte na přepuštěném másle na mírném plameni najemno nasekanou cibuli (potrvá to cca 5 minut).

Utřete 1 stroužek česneku, přidejte do hrnce a smažte další 2 minuty.

Obsah hrnce zasypte sladkou paprikou. Za stálého míchání opékejte další max. 1 minutu, než cibule zhnědne.

Do hrnce přisypte sušené chilli a vše zalijte vývarem.

Poté přidejte hlívu, přiklopte pokličkou a vařte 10–15 minut na mírném plameni. Dochuťte kmínem, majoránkou, solí a pepřem.

Nakonec do polévky prolisujte zbývající stroužek česneku a promíchejte.

Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů, posypte nasekanou petrželovou natí a podávejte.

*Hlíva ústřičná se využívá v kuchyni nejen kvůli své chuti, ale také díky svým léčivým účinkům. Pomáhá na posílení imunitního systému, při potížích s trávením nebo detoxikačních kúrách.

Poznámky

Polévka ještě více zasytí, když k ní přikousnete celozrnný naan chléb. Recept naleznete zde na webu.