Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Polévka s cizrnou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Polévka s cizrnou

33 min 28 min Snadné 4 porce

Dnes vám zpříjemníme den tímto receptem na lahodnou polévku s cizrnou. S námi zabijete dvě mouchy jednou ranou, vyřešíte rychlý oběd či večeři, a ještě si náramně pochutnáte!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

311 kcal 12g Bílkoviny 9g Tuky 46g Cukry

Suroviny

cibule, olivovy-olej, spaldova-mouka, uzena-paprika, muskatovy-orisek, zeleninovy-vyvar, cizrna, bile-fazole, bulgur, smetana, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

Ve větším hrnci si rozehřejte 4 lžíce olivového oleje. Přidejte cibuli nakrájenou najemno a opékejte ji 2–3 minuty na mírném plameni.

Vše zaprašte celozrnnou moukou a promíchejte. Poté zvyšte sílu plamene na střední, přidejte uzenou papriku a muškátový oříšek. Zalijte vývarem a do hrnce přidejte cizrnu společně s fazolemi. Nechte 10–15 minut provařit.

Přisypte bulgur a vařte pod pokličkou dalších 10 minut na středním plameni.

Poté přilijte ovesnou smetanu.

Nakonec polévku rozmixujte a dochuťte solí a pepřem.

Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a každou porci podávejte posypanou čerstvou petrželovou natí.

* Bulgur je předvařená nalámaná celozrnná pšenice s typickou oříškovou chutí. Je lehce stravitelný a běžně dostupný.

Poznámky

Místo bulguru můžete stejným způsobem použít celozrnný kuskus.