Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Polentová pizza na plech

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Polentová pizza na plech

85 min 40 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

230 kcal 18g Bílkoviny 8g Tuky 22g Cukry

Suroviny

polenta, voda, olivovy-olej, cherry-rajcatka, mozzarella, cesnek, bazalka, oregano, tymian, kureci-maso, sul, pepr

Instrukce

Do středně velkého rendlíku dejte polentu a vodu. Osolte a vařte 15–20 minut na mírném až středním plameni. Plech (40 cm × 30 cm) mezitím vyložte pečicím papírem.

Po uvaření do polenty vmíchejte olivový olej a přendejte ji na plech. Pomocí vařečky ji rozprostřete po celém pečicím papíru a nechte alespoň 30 minut vychladnout.

Troubu mezitím předehřejte na nejvyšší teplotu (300 °C) na funkci grilu. Vychladlou polentu dejte do trouby a pečte dozlatova 10–12 minut při 300–310 °C.

Zatímco se polenta peče, smíchejte cherry rajčátka, mozzarellu, česnek a koření a dochuťte solí a pepřem.

Na upečenou krustu rozprostřete ½ rajčatové směsi. Na ni poté rozložte veškerou šunku a navrch naneste zbytek rajčatové směsi. Pizzu pečte 5 minut při 300 °C na funkci grilu.

Poznámky

Pokud vaše trouba nedosáhne uvedené teploty, pečte na nejvyšší možnou teplotu. Doba pečení se pak navýší o 2–5 minut.