Znáte polentu? V našich domácnostech se nevyskytuje příliš často, což je ale velká škoda. Je přirozeně bezlepková, a navíc plná vitamínů a vlákniny. Ve spojení s houbami a cizrnou vytvoříte výborný pokrm, který vás zasytí na několik hodin.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Polenta s houbami a cizrnou
60 min
15 min
Střední
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
468 kcal
17g Bílkoviny
14g Tuky
64g Cukry
Suroviny
- 60 g libovolných sušených hub (nebo 300 g čerstvých)
- 3 stroužky česneku
- 200 g předvařené cizrny
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1650 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 500 ml sójového mléka (můžete nahradit polotučným kravským)
- 250 g instantní polenty
- 50 g mozzarelly light (nastrouhat najemno)
- sůl
- pepř