Věděli jste, že pohanka obsahuje řadu tělu prospěšných látek jako železo, rutin či vitamin B, a má velmi dobré nutriční hodnoty? V Českých zemích se pěstuje již od 12. století a v dnešních dnech zažívá pravou renesanci. Pokud si ještě nenašla cestu na Váš stůl, dejte ji šanci ještě dnes.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Pohankový salát s tempehem
30 min
20 min
Snadné
2 porce
Recept
Výživové hodnoty
524 kcal
18g Bílkoviny
25g Tuky
57g Cukry
Suroviny
- 120 g pohankových krup (v suchém stavu)
- 100 g uzeného tempehu
- ½× střední červená paprika
- 125 g cherry rajčátek
- 2 hrsti natě čerstvé hladkolisté petržele
- 1 lžička sušené majoránky
- 2 lžíce olivového oleje
- citronová šťáva
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mletého černého pepře