Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pohankový salát s tempehem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pohankový salát s tempehem

30 min 20 min Snadné 2 porce

Věděli jste, že pohanka obsahuje řadu tělu prospěšných látek jako železo, rutin či vitamin B, a má velmi dobré nutriční hodnoty? V Českých zemích se pěstuje již od 12. století a v dnešních dnech zažívá pravou renesanci. Pokud si ještě nenašla cestu na Váš stůl, dejte ji šanci ještě dnes.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

524 kcal 18g Bílkoviny 25g Tuky 57g Cukry

Suroviny

pohanka, uzeny-tempeh, cervena-paprika, cherry-rajcatka, petrzelova_nat, majoranka, olivovy-olej, citronova-stava, sul, pepr

Instrukce

Pohanku propláchněte pod studenou tekoucí vodou.

Propláchnutou pohanku dejte do hrnce a zalijte studenou vodou. Voda by měla sahat zhruba 2,5 cm nad pohanku. Osolte ½ lžičky soli, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte 10–15 minut, dokud pohanka nezměkne. Poté přiklopte pokličkou a nechte 5 minut odpočinout.

Tempeh, papriku a rajčátka nakrájejte na kostičky. Petrželovou nať nakrájejte najemno. Promíchejte s uvařenou pohankou, sušenou majoránkou, olivovým olejem a citronovou šťávou.

Podle chuti osolte a opepřete.

Salát podávejte teplý nebo jej nechejte vychladit v lednici a poté podávejte.

Poznámky

Salát můžete ozdobit několika snítkami čerstvé majoránky a několika lístky čerstvé petrželové natě.