Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pohankové karbanátky s tofu

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pohankové karbanátky s tofu

47 min 35 min Střední 16 kusů

Hurá, vegetariánský recept na karbanátky je tady. Tofu skvěle nahradí maso a všechny ingredience dohromady parádně spojí lámaná pohanka a pohanková mouka, která je přirozeně bezlepková. Naše karbanátky z tofu a pohanky neznají, co je olej, a uvidíte, že pěkně v troubě vypečené na talíři dlouho nezůstanou.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

201 kcal 13g Bílkoviny 7g Tuky 21g Cukry

Suroviny

pohanka, tofu, mrkev, spenat, vejce, kari, pohankova-mouka, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejeme na 180–190 °C.

Pohanku lámanku spaříme 300 ml horké vody a dáme stranou dokud se všechna nevsákla.

Tofu a mrkev nastrouháme najemno. Špenát nasekáme na nudličky.

Pohanku, tofu, mrkev a špenát dáme do větší mísy a přidáme vejce, kari a mouku. Vše pečlivě promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Z těsta tvoříme placičky libovolné velikosti (my jsme měli zhruba 15 menších) a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 180–190 °C cca 25–30 minut.