Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pohanková sekaná

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pohanková sekaná

77 min 52 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

600 kcal 18g Bílkoviny 20g Tuky 87g Cukry

Suroviny

pohanka, voda, prepustene-maslo-ghee, cibule, cesnek, vejce, spaldova-mouka, olivovy-olej, majoranka, tymian, lahudkove-drozdi, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 190 °C.

Pohanku zalijte 250 ml vroucí vody a dejte na 20 minut stranou.

Na pánvi rozehřejte 2 lžíce přepuštěného másla, přidejte najemno nakrájené cibule a opékejte 5–7 minut na středním plameni.

Opečené cibule přimíchejte k pohance společně s utřenými stroužky česneku, vejci, moukou a olivovým olejem.

Nakonec těsto osolte, opepřete a dochuťte majoránkou, tymiánem a lahůdkovým droždím.

Formu typu srnčí hřbet (25–30 cm × 10 cm) vyložte pečicím papírem a vlijte do ní těsto.

Formu s těstem dejte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut na 180–190 °C.

Poznámky

Hotovou pohankovou sekanou nakrájejte na plátky a podávejte v celozrnném chlebu s hořčicí, kyselou okurkou a červenou cibulí.