Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Podkrkonošský hubník

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Podkrkonošský hubník

53 min 43 min Snadné 5 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

269 kcal 14g Bílkoviny 9g Tuky 30g Cukry

Suroviny

maslo, olivovy-olej, houby, hliva-ustricna, cibule, kmin, kvasova-bageta-celozrnna, vejce, mleko, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C a připravte si zapékací nádobu (20 cm × 30 cm).

Poté si ve větší pánvi na středním plameni rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje. Mezitím si nakrájejte předem namočené houby a hlívu ústřičnou na menší kousky.

Jakmile je pánev rozpálená, vložte do ní najemno nakrájenou cibuli, nakrájené houby, drcený kmín, sůl a pepř a společně vše opékejte na středním plameni 6–7 minut.

Opečenou směs přesuňte do větší mísy spolu s na kostičky nakrájenou celozrnnou bagetou, 2 žloutky a 100 ml mléka.

Bílky přesuňte do vyšší šlehací nádoby, kde z nich následně pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem vyšlehejte sníh (potrvá to ccca 3–4 minuty). Ušlehaný sníh pomalu vmíchejte do mísy k ostatním ingrediencím.

Takto připravenou směs přesuňte do připravené zapékací nádoby. Naplněnou nádobu vložte do trouby předehřáté na 190–195 °C a pečte po dobu 33–36 minut. Po upečení hubník nakrájejte na porce a podávejte.

Poznámky

Hotový hubník můžete dochutit najemno nastrouhaným česnekem nebo najemno nakrájeným čerstvým tymiánem.