Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Plněné papriky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Plněné papriky

110 min 90 min Střední 9 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

278 kcal 13g Bílkoviny 11g Tuky 29g Cukry

Suroviny

ryze, slunecnicovy-olej, cibule, rajcata, skorice, jablecny-ocet, trtinovy-cukr, voda, paprika, jarni_cibulka, hovezi, cesnek, sul, pepr

Instrukce

Rýži natural dejte vařit do hrnce podle návodu na obalu (většinou se jedná o 35–40 minut mírného varu v 1,5–2násob-ném množství osolené vody).

Než se uvaří rýže, připravte si rajčatovou omáčku. Ve velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje, přidejte nasekané žluté cibule a opékejte je 2 minuty na mírném plameni. Poté do hrnce přidejte rajčatový protlak a skořici a opékejte další 1 minutu.

Následně přidejte drcená rajčata z plechovky, ocet a třtinový cukr, vše podlijte 250 ml vody, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 10 minut na mírném plameni.

Po uvaření nechte směs trochu vychladnout, poté ji rozmixujte ponorným mixérem dohladka a výslednou omáčku dochuťte solí a pepřem.

Nyní si dejte předehřívat troubu na 180 °C a nachystejte si papriky – odkrojte jim vršky (které můžete, ale také nemusíte dále v receptu použít) a vydlabejte semínka.

Jarní cibulky nasekejte najemno.

Až se dovaří rýže v hrnci, přemístěte ji do mísy a smíchejte s nasekanou jarní cibulkou, mletým hovězím masem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.

Výslednou směsí naplňte vydlabané papriky až po okraj; pokud jste si schovali odkrojené vršky paprik, v tuto chvíli jimi můžete naplněné papriky přikrýt.

Naplněné papriky vložte do hrnce s rajčatovou omáčkou, hrnec přemístěte do předehřáté trouby a pečte 45–50 minut při 170–180 °C

Poznámky

Jako přílohu k plněným paprikám podávejte rýži natural nebo špaldové knedlíky.