Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Plněné krůtí prso s batátovým pyré s chilli

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Plněné krůtí prso s batátovým pyré s chilli

79 min 54 min Střední 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

413 kcal 38g Bílkoviny 13g Tuky 35g Cukry

Suroviny

bataty, kruti-maso, jarni_cibulka, koriandr, kokosove-mleko, stava-z-limetky, slunecnicovy-olej, limetka, med, chilli, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Batáty očistěte, nakrájejte na kostky, přidejte do hrnce s vroucí vodou a vařte do změknutí při středním plameni (potrvá to cca 20–25 minut).

Mezitím očistěte krůtí prsa, odkrojte nevzhledné části a prsa dejte stranou. U jarních cibulek odkrojte bílé části od zelených.

Krůtí odřezky rozmixujte společně s mletým koriandrem, bílou částí jarních cibulek, kokosovým mlékem a šťávou z 1 limetky.

Očištěná krůtí prsa rozklepejte, naplňte vzniklou kaší a srolujte je společně se zelenou částí jarních cibulek.

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte naplněná krůtí prsa a opékejte je 1 minutu z každé strany. Opečená krůtí prsa dejte do zapékací mísy (20 × 30) cm a pečte při 170–180 °C 20–25 minut.

Než se dopeče krůta, připravte batátové pyré. Uvařené batáty sceďte a rozmixujte je společně s limetkovou kůrou, medem, chilli, solí a pepřem.

Hotová plněná krůtí prsa rozdělte do 2 talířů a podávejte s batátovým pyré.

Poznámky

Ke krůtě podávejte mátovorukolové pesto. Recept naleznete zde na webu.