Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pljeskavica s domácím ajvarem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pljeskavica s domácím ajvarem

18 min 8 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

299 kcal 22g Bílkoviny 22g Tuky 3g Cukry

Suroviny

hovezi, kyprici-prasek, jedla-soda, voda, mleta-paprika, rozmaryn, cibule, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si důkladně rozpalte gril.

Do větší mísy vložte hovězí maso, přidejte kypřicí prášek a sodu a nalijte na ně sodovku (pljeskavica je po přidání sody a sodovky po upečení křehčí). Zhruba po 2 minutách k masu přidejte papriku, sušený rozmarýn, bílou cibuli, sůl a pepř a vše promíchejte. Následně z masa vytvořte čtyři placky o výšce cca 1 cm.

Připravené placky z mletého masa zprudka grilujte 3–4 minutyz každé strany. Hotové pljeskavice podávejte společně s ajvarem.

* Popřípadě můžete vyzkoušet originální recept ze směsi 250 g mletého hovězího masa a 250 g mletého jehněčího masa.