Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pkhali z řepy

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pkhali z řepy

145 min 0 min Snadné 25 kusů

Tento cizokrajně znějící pokrm pochází z Gruzie, kde se připravuje v široké škále variant. Základními surovinami je vždy zelenina či maso v kombinaci s oříšky. My vám představujeme pkhali z námi oblíbené červené řepy. Jednoduché na přípravu a efektní při podávání.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

50 kcal 1g Bílkoviny 4g Tuky 3g Cukry

Suroviny

vlasske-orechy, cesnek, koriandr, petrzelova_nat, cervena-repa, balzamiko-ocet, sul, pepr

Instrukce

Vlašské ořechy, česnek a 1 lžičku soli dejte do mixéru a rozmixujte.

Přidejte koriandr a petrželovou nať a ještě chvíli mixujte. Vzniklou směs dejte do mísy.

Rozmixujte červenou řepu a smíchejte ji s ostatními rozmixovanými ingrediencemi.

Přidejte balzamikový ocet, osolte a opepřete.

Ze směsi tvarujte kuličky. Pokud bude těsto příliš řídké, můžete namlít ještě další ořechy a do těsta je vmíchat.

Vzniklé pkhali dejte do lednice alespoň na 2 hodiny a poté podávejte.

Skladujte v lednici maximálně 1–2 dny.