Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pizza s quinoovou krustou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pizza s quinoovou krustou

295 min 40 min Střední 8 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

210 kcal 6g Bílkoviny 14g Tuky 15g Cukry

Suroviny

quinoa, kyprici-prasek-do-peciva, olivovy-olej, sul, lahudkove-drozdi, oregano

Instrukce

Quinou zalijte 400 ml horké vody a nechte vodu alespoň 4 hodiny vsáknout (nejlépe přes noc).

Troubu předehřejte na 180 °C.

Z quinoy slijte přebytečnou vodu a přemístěte do mixéru společně s práškem do pečiva, olivovým olejem, lahůdkovým droždím, oreganem, solí a 50 ml vody. Vše rozmixujte dohladka.

Kulatou formu vyložte pečicím papírem, přilijte rozmixovanou směs a dejte péct do předehřáté trouby na 18–20 minut při 170–180 °C.

Po 20 minutách pečení vzniklou krustu pomažte bazalkovým pestem, posypte kukuřicí a rozpůlenými cherry rajčátky a dejte na 10 minut zpět do trouby.

Poté pizzu opět vyndejte, na krustu rozklepněte 3 vejce a dejte na dalších 10 minut do trouby.

Hotovou pizzu ozdobte na plátky nakrájeným avokádem a baby špenátem, rozdělte na 8 dílků a podávejte.

*Recept na bazalkové pesto naleznete zde na webu.

Poznámky

Pizzu můžete připravit i s jiným toppingem. Krustu upečte podle návodu po dobu 20 minut, pomažte řepným hummusem s rozmarýnem (recept najdete zde na webu), posypte rukolou a čerstvým kozím sýrem.