Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Piškotové řezy s broskvemi

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Piškotové řezy s broskvemi

480 min 40 min Snadné 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

181 kcal 6g Bílkoviny 5g Tuky 27g Cukry

Suroviny

vejce, voda, spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, bramborovy_skrob, maslo, med, mleko, vanilkovy-pudink, broskve, bily-jogurt

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.

Do větší mísy vložte vejce a vodu a alespoň 4 minuty důkladně šlehejte tyčovým mixérem se šlehacím nástavcem.

Poté přidejte mouku, prášek do pečiva, škrob, máslo a 30 g medu a vypracujte řidší hladké těsto. Hotové těsto nalijte do připravené formy, vložte do vyhřáté trouby a pečte 25–30 minut na 180–185 °C.

Mezitím si z připraveného množství mléka na středním plameni uvařte hustý pudink dle instrukcí na obalu. Jakmile bude pudink hotový, vypněte plamen.

Broskve nakrájejte na malé kostičky (cca 2 cm × 2 cm) a společně s jogurtem a zbylým medem je vložte do pudinku.

Jakmile bude korpus upečený, vyjměte ho z trouby, na povrch naneste pudinkový krém s broskvemi a rovnoměrně ho rozprostřete. Takto připravený koláč nechte alespoň 7 hodin odležet v chladu.

Až bude krém ztuhlý, koláč nakrájejte na požadované porce a podávejte.

Poznámky

Hotové řezy můžete před podáváním pocukrovat moučkovým třtinovým cukrem.

Namísto broskví můžete použít například borůvky nebo rybíz.