Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Piškotová roláda

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Piškotová roláda

212 min 12 min Střední 12 porce

Dezert lehoučký jako pírko, po kterém vám ani zdaleka nebude těžko? Nebudeme vás dál napínat, jde o tuto nadýchanou lahodnou piškotovou roládu s osvěžující náplní. Vyzkoušíte?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

195 kcal 8g Bílkoviny 8g Tuky 21g Cukry

Suroviny

vejce, trtinovy-cukr, citron, spaldova-mouka

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Připravte si 2 větší mísy. V jedné vyšlehejte bílky se špetkou soli v tuhý sníh. V druhé vyšlehejte žloutky s třtinovým cukrem v hustou pěnu a poté k nim přidejte citronovou kůru. K žloutkové směsi prosejte přes sítko špaldovou mouku a promíchejte. Následně do směsi postupně přidávejte vyšlehaný tuhý sníh a opatrně míchejte.

Vzniklé těsto nalijte na připravený plech. Těsto uhlaďte a dejte péct na 10–12 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Po upečení korpus nechte chladnout a mezitím připravte krém.

Polovinu mléka (200 ml) nalijte do většího hrnce a přiveďte k varu na středním plameni. Zbylých 200 ml nalijte do hlubší nádoby, přidejte šťávu z citronu, med a kukuřičný škrob a promíchejte dohladka. Jakmile se mléko v hrnci začne vařit, přilijte jej do nádoby ke zbytku mléka, promíchejte a poté celý obsah nalijte zpátky do hrnce a vařte na mírném plameni, dokud směs nezhoustne (1–2 minuty). Poté směs nalijte do misky a dejte vychladit do lednice na 1 hodinu.

Následně vložte ricottu a vychladlou směs do hlubší nádoby a pomocí ručního šlehače vše rozmixujte v hladký krém.

Na vychladlý korpus naneste nejprve marmeládu a poté připravený krém až k okrajům. Nakonec pevně zarolujte a takto připravenou roládu vložte alespoň na 2 hodiny do lednice.

Vychlazenou roládu nakrájejte a podávejte.