Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Petrželové pesto

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Petrželové pesto

10 min 0 min Snadné 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

73 kcal 1g Bílkoviny 7g Tuky 1g Cukry

Suroviny

petrzelova_nat, vlasske-orechy, piniove-orisky, cesnek, parmazan, olivovy-olej

Instrukce

Petrželovou nať, vlašské ořechy a piniové oříšky nasekejte nahrubo.

Česnek utřete.

Následně přemístěte nasekanou nať, ořechy i utřený česnek do vysoké mixovací nádoby, přidejte parmazán a olivový olej a vše rozmixujte ponorným mixérem do co nejjemnější konzistence.

Výslednou směs nechte chvíli vychladnout a poté ji přemístěte do sklenice.

Hotové pesto skladujte v lednici, kde vám vydrží 4–5 dní. Můžete ho také skladovat v mrazáku a pesto si tak uchovat i na zimní období.

Poznámky

TIP: Pesto používejte do salátů, těstovin, toustů nebo jednohubek. Na 1 porci postačí 2 lžičky připraveného pesta (2× 15 g).