Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pesto z mrkvové natě s piniovými oříšky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pesto z mrkvové natě s piniovými oříšky

10 min 0 min Snadné 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

68 kcal 1g Bílkoviny 7g Tuky 2g Cukry

Suroviny

mrkev, cesnek, citronova-stava, piniove-orisky, slunecnicove-seminko, olivovy-olej, sul

Instrukce

Mrkvovou nať nasekejte nahrubo.

Česnek utřete.

Poté přemístěte nasekanou nať i utřený česnek do vysoké mixovací nádoby,přidejte všechny ostatní ingredience (kromě soli) a následně vše rozmixujte ponorným mixérem do co nejhladší konzistence.

Hotové pesto dochuťte špetkou soli, uzavřete do sklenice a skla- dujte v lednici, kde vám pesto vydrží 4–5 dní. Můžete ho také skladovat v mrazáku a pesto si tak uchovat i na zimní období.

Poznámky

TIP:Pesto používejte do salátů, těstovin, toustů nebo jednohubek.

Na 1 porci postačí 2 lžičky připraveného pesta (2× 15 g).