Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pesto z mrkvové natě

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Pesto z mrkvové natě

5 min 0 min Snadné 1 kus

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

1862 kcal 49g Bílkoviny 171g Tuky 23g Cukry

Suroviny

mrkev, parmazan, mandle, vinny-ocet, sezamova-seminka, olivovy-olej, sul, chilli

Instrukce

Mrkvovou nať důkladně očistěte, nakrájejte nahrubo a společně s ostatními ingrediencemi přemístěte do mixéru. Vše mixujte tak dlouho, dokud nedosáhnete konzistence, která vám bude vyhovovat. Pokud použijete mandle se slupkou, bude pesto vždy trochu křupavější, než když použijete mandle plátkové nebo loupané.

Hotové pesto skladujte v uzavíratelné skleněné nádobě v lednici. Toto pesto se skvěle hodí jako ozvláštnění tradičního caprese salátu.